Asigurare de sanatate

Asigurare Sanatate

Tot ce trebuie sa stii despre asigurarea de sanatate

Nu poti controla viitorul, dar poti face strategii eficiente. Din aceasta perspectiva, asigurarea privata de sanatate este un instrument de finantare care poate acoperi costurile de prevenire, diagnostic si tratament si poate face fata situatiilor medicale neprevazute, fara a provoca dificultati financiare grave tie si celor dragi. Asigurarea va poate ajuta si cum sa alegeti cea mai buna acoperire pentru nevoile dvs. , va rugam sa consultati informatiile detaliate de mai jos.

Ce inseamna o asigurare de sanatate privata

Linistea sufleteasca a dumneavoastra si a celor dragi este afectata de multi factori, iar sanatatea este o prioritate de top. Potrivit legii 95/2006, toti cetatenii romani au acces la anumite servicii medicale gratuite in schimbul contributiilor lunare la sistemul public de sanatate. Exista, de asemenea, grupuri de persoane, cum ar fi copiii sub 18 ani, sotii si parintii aflati in intretinere, care nu au venituri proprii si utilizeaza asigurari de sanatate guvernamentale fara prime lunare. Detinerea asigurarii legale de sanatate este obligatorie si, prin lege, acopera costurile diverselor servicii medicale, examinari si examinari.

Cu toate acestea, costurile de prevenire, diagnostic si tratament nu sunt acoperite de stat, iar valoarea lor poate depasi cu mult bugetele individuale sau familiale. In astfel de situatii, ai la indemana instrumente financiare eficiente pentru tine si cei dragi.
Asigurari private de sanatate. Spre deosebire de asigurarile publice de sanatate, asigurarea privata de sanatate nu este obligatorie si poate acoperi sume diferite in functie de capacitatea financiara a asiguratului si de alte conditii stabilite in comun cu asiguratorul. Primele pentru astfel de asigurari incep de la 100-150 de rai si ajung la sute de rai lunar, trimestrial sau anual. In acelasi timp, asigurarea privata de sanatate poate fi conceputa pentru a se potrivi cel mai bine nevoilor persoanei care achizitioneaza o astfel de asigurare. Acoperirea asigurarii de sanatate este de 12 luni si poate fi prelungita.

Asigurare Sanatate
Asigurare Sanatate

Asigurare de sanatate vs abonament medical - ce diferente sunt

Pentru cei care se întreabă despre diferența dintre asigurarea de sănătate și asigurarea de sănătate, știți că acestea sunt două produse financiare care nu se exclud reciproc, dar se pot completa reciproc. Există trei diferențe principale între cele două:


Acoperire geografică – Abonamentele medicale permit accesul la nivel național la servicii medicale. Dacă aveți o asigurare privată de sănătate, veți fi în siguranță financiar în străinătate.

Evenimente și circumstanțe acoperite – La fel ca polițele de asigurare, abonamentele medicale variază, cu excepția faptului că acestea acoperă servicii medicale și circumstanțe limitate. De exemplu, un abonament medical poate include anumite teste de bază, consultații regulate, consultații de specialitate și teste. Asigurarea acoperă nu numai prevenirea și diagnosticarea, ci și tratamentul intern și de peste mări. În special, asigurarea de sănătate nu poate acoperi costurile spitalicești, de exemplu, în timp ce asigurarea de sănătate o face.

Furnizor de servicii medicale – Un abonament oferă acces la serviciile unui singur furnizor. Dacă utilizați alt furnizor, costurile sunt în întregime pe cheltuiala dumneavoastră. Cu asigurarea de sănătate, pe de altă parte, aveți opțiunea de a alege dintre sute de furnizori de servicii, în funcție de valoarea asigurării pe care o aveți și de primele/primele pe care le plătiți. Pe lângă asigurarea legală de sănătate, puteți alege și între asigurarea de sănătate și asigurarea privată de sănătate. Decide care strategie funcționează cel mai bine pentru tine și pentru cei dragi. 

Politele de asigurare RCA online - Avantaje:

Exista diferite tipuri de asigurari de sanatate pe piata asigurarilor, acoperind diferite beneficii si situatii. Asigurarea privata de sanatate ofera, in general, protectie financiara atunci cand:

– interventie chirurgicala;
-spitalizare;
-invaliditate permanenta, totala sau partiala dupa un accident.
-Tratament in strainatate;
-servicii medicale extraspitalicesti la domiciliu sau in ambulanta.
-A doua opinie medicala;
-diagnosticare la distanta;
-examinari medicale preventive, generale si profesionale;
nastere.

Asigurare Sanatate

RCA - Intrebari frecvente

Asigurarea de sanatate vine in ajutorul tau atunci cand in viata ta sau a familiei tale a aparut o problema de ordin medical. Aceasta iti ofera dreptul de a alege unde doresti sa te tratezi si te scapa de grija costurilor serviciilor medicale. Vei avea acces la servicii de calitate si la doctori de renume, fara alte griji. 

Costul unei asigurari de sanatate va fi intotdeauna mai mic decat serviciile medicale de care vei beneficia. Tipul asigurarii poate fi adaptat in functie de serviciile medicale incluse si de bugetul fiecarei familii. 

Fiecare asigurator in parte are contracte de colaborare cu o serie de furnizori medicali sau cu reprezentantii locali ai acestora. Odata cu asigurarea, se ofera spre consultare si lista furnizorilor medicali, atat din orasul de resedinta, cat si din tara. 

Bolile preexistente, de regula, sunt excluse. Pot fi acoperite, in unele cazuri, prin plata unei prime suplimentare.

Asigurarile de sanatate pot acoperi si nasterea. Pachetul de sarcina care poate fi adaugat politei de sanatate poate cuprinde nasterea (atat pe cale naturala, cat si prin cezariana), setul complet de analize si investigatiile necesare pe perioada sarcinii. Este de retinut ca, in cazul in care sunteti deja insarcinata, aceasta acoperire nu poate fi achizitionata. Totodata, ar fi bine de stiut ca, in cazul unor asiguratori, exista o perioada de asteptare pentru acest tip de acoperire.

Societatile de asigurari

Lucram cu cele mai bune companii de asigurari de pe piata, astfel incat sa puteti obtine o gama larga de polite si sa decideti care se potriveste cel mai bine cerintelor dumneavoastra. In plus, datorita spiritului inovator al general aasigurari jdg, aveti o solutie de asigurare unica in romania.

Daca mai ai intrebari despre polita RCA ieftina

Apasa butonul de mai jos si trimite-ne un mesaj, iti raspundem in maxim 30 min