Asigurari RCA

Nu aveti o polita RCA auto valabila sau aceasta expira curand?

Stim cat de dificil poate fi sa afli cat costa asigurarea auto obligatorie, in functie de datele tale personale si ale masinii tale, de la diferite companii de asigurari. De aceea, am creat calculatorul rca, care iti permite sa afli rapid si usor care sunt primele rca de la cele mai importante companii de asigurari din romania. In acest fel, vei putea compara ofertele si alege cel mai ieftin rca. Mai mult, iti poti obtine rca-ul online, imediat si la cel mai mic pret.

Pe langa obligatiile legale, asigurarea rca este utila in cazul unui accident, deoarece acopera daunele, pagubele materiale si vatamarile corporale. Faptul de a fi asigurat iti permite sa te bucuri de o viata mai confortabila, mai ales in conditiile in care accidentele se produc mai frecvent.

Ce este polita RCA si care este rolul ei?

RCA este asigurarea auto obligatorie pentru fiecare proprietar de autoturism, conceputa pentru a despagubi pe cei raniti in accidentele produse de autoturismul asigurat. Poate fi incheiat pentru persoane fizice si juridice si acopera pierderi materiale, vatamari corporale sau deces.

Lipsa politicii rca poate duce la sanctiuni precum: revocarea placutelor de inmatriculare, retinerea certificatelor de inmatriculare a vehiculelor si/sau amenzi de la 1000 la 2000 ron. Majoritatea companiilor de asigurari sunt buni platitori pentru daune in zilele noastre, asa ca majoritatea soferilor cauta rca ieftine. Vestea buna pentru soferi este ca asigurarea rca poate fi facuta si electronic, ceea ce inseamna ca nu mai este nevoie de o polita tiparita. Asigurarea rca este valabila si daca este prezentata direct de la telefon.

Cum obtineti un RCA ieftin?

Procesul este foarte simplu:
1. Introduceti datele vehiculului
2. Comparati tarifele actuale pentru rca ieftine
3. Alege masina care ti se potriveste cel mai bine din ofertele din oferta
puteti cumpara online asigurare rca ieftina instantaneu prin posta in 60 de secunde.

Primul pas in obtinerea unei polite rca online este sa adaugati informatii despre vehiculul dvs. Intr-un anumit formular.
Informatiile necesare pentru a cumpara online asigurare rca sunt: starea de inmatriculare, numarul de inmatriculare, clasa, modelul, tipul de combustibil, numarul de identificare (serie de sasiu), numarul de inmatriculare al vehiculului (civ), greutatea maxima, capacitatea cilindrica, anul de fabricatie, locul relevant si putere.
Urmatorul pas consta in introducerea datelor despre asigurat sub forma: persoana fizica sau juridica; prenume si prenume, cnp; seria si numarul cartii de identitate; adresa; data la care doriti sa inceapa perioada de asigurare, perioada de valabilitate dorita.

Politele de asigurare RCA online - Avantaje:

Exista multe avantaje in a va inscrie la asigurarea rca online, printre care:
     – Compara, comanda si cumpara online polite rca ieftin in mai putin de 2 minute;
      – Puteti compara si alege cel mai ieftin rca online sau pe cel care se potriveste cel mai bine nevoilor dumneavoastra
     – Nu este necesara deplasarea la sediul autoritatii competente in domeniu
     – Pur si simplu selectati asigurarea rca online si introduceti informatiile necesare despre vehiculul dumneavoastra
     – Asigurarea obligatorie RCA se livreaza electronic prin email.
Plata online pentru asigurarea rca se poate achita cash sau online cu cardul; daca se plateste cash se poate face la statia de plata selfpay
dupa ce ati selectat compania de asigurari, puteti alege imediat metoda de plata pentru polita de asigurare obligatorie rca
cumparati asigurare rca ieftina dupa ce ati analizat cotatiile existente
selectarea ofertei potrivite de la compania de asigurari dorita este simpla si rapida.

RCA - Intrebari frecvente

RCA – asigurarea de Raspundere Civila Auto este o asigurare auto obligatorie pentru toti posesorii de autovehicule. Scopul ei este de a despagubi persoanele prejudiciate in urma unui accident provocat de autoturismul pentru care s-a emis polita de asigurare.

Pretul asigurarii RCA este variabil in functie de mai multi factori: perioada dorita, informatii tehnice despre autovehicul (categoria din care face parte, marca, capacitate cilindrica, putere, numar locuri, masa maxim autorizata, anul fabricatiei) si informatii legate de sofer (varsta, istoric accidente).

Asigurarea RCA este obligatorie pentru orice persoana fizica sau juridica ce detine un autovehicul inregistrat sau inmatriculat in Romania. Conform legislatiei din Romania, nu poti circula pe drumurile publice cu un autovehicul inmatriculat/inregistrat fara asigurare rca.

Asigurarea RCA este valabila : pe teritoriul Romaniei, pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, pe teritoriul statelor apartinand Spaţiului Economic European, cat si pe teritoriul statelor aflate intre doua tari membre ale Uniunii Europene. In momentul incheierii unei asigurari RCA, fiecare asigurator este obligat sa anunte statele in care polita este valabila.

Contractele de asigurare RCA se pot incheia pentru vehiculele inmatriculate/inregistrate in Romania, pe o perioada multiplu de o luna, perioada cuprinsa intre 1 luna si 12 luni. Data de start valabilitate a unei polite nu poate sa fie mai mare de 30 de zile de la data emiterii contractului de asigurare.

Valabilitatea unei asigurari rca se poate verifica la Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania, pe site-ul www.aida.info.ro . De mentionat ca sincronizarea intre asigurator si baza de date AIDA poate sa dureze pana la 7 zile.

Conform legislatiei din Romania politele de asigurare raspundere civila auto se pot incheia pe orice perioada cuprinsa intre o luna si 12 luni, atata timp cat masina este inmatriculata/inregistrata pe teritoriul Romaniei.

In algoritmul de calcul al primei de asigurare rca, varsta este intr-adevar unul dintre criterii. Conform datelor statistice, lipsa experientei a soferilor mai tineri duce la o frecventa mai mare a accidentelor rutiere, astfel pretul asigurarilor auto este mai ridicat pentru cei cu varsta pana in 30 de ani.

Societatile de asigurari

Lucram cu cele mai bune companii de asigurari de pe piata, astfel incat sa puteti obtine o gama larga de polite si sa decideti care se potriveste cel mai bine cerintelor dumneavoastra. In plus, datorita spiritului inovator al general aasigurari jdg, aveti o solutie de asigurare unica in romania.

Daca mai ai intrebari despre polita RCA ieftina

Apasa butonul de mai jos si trimite-ne un mesaj, iti raspundem in maxim 30 min