Asigurare CASCO

Asigurare CASCO

Asigurare CASCO

Tot ce trebuie să știi despre asigurarea CASCO

Spre deosebire de polita rca, aceasta nu este obligatorie, asa ca politistii nu o vor cere in timpul eventualelor inspectii. In cele ce urmeaza, vom analiza in detaliu avantajele si specificul acestui tip de asigurare.

Asigurare CASCO

Ce înseamnă asigurarea CASCO

Sub un acronim alcatuit din traducerile in engleza ale cuvintelor accident si coliziune, gasim asigurare optionala pentru vehicule. Asigurarea casco este o polita de asigurare conceputa pentru a asigura un vehicul impotriva daunelor pe care le poate suferi cu sau fara soferul implicat. In unele cazuri, asigurarea casco este obligatorie, desi in mare masura optionala. Aici vorbim despre achizitionarea unui autoturism inchiriat, asa cum este stabilit de firma care asigura finantarea la incheierea politei casco. Pentru a fi eligibil pentru asigurarea casco, masina trebuie sa aiba cel mult 10 ani, dar poate avea chiar si 15 ani.

Asigurare CASCO

Asigurare CASCO

Asigurare CASCO

Valoarea la care se asigură vehiculul CASCO

Pentru exemplarele noi din momentul achizitiei se deduce amortizarea pentru exemplarele mai vechi. Persoana asigurata poate reduce prima prin utilizarea sumei deductibile stabilite de compania de asigurari. Aceasta completeaza asigurarea si variaza intre 100 si 500 de euro. Aceasta este suma platita de asigurat la utilizarea politei casco. Astfel asigurarea ta va fi mai ieftina. Unele contracte stabilesc deductibila la 1% din valoarea vehiculului, sau 10% din valoarea vehiculului in cazul unei pierderi totale. Unele modele premium permit, de asemenea, asiguratorului sa stipuleze o anumita deductibila la momentul incheierii politei.

Care sunt daunele acoperite de o asigurare CASCO

Acest capitol arata o alta diferenta majora intre asigurarea casco si rca. In functie de firma emitenta, politele casco pot acoperi diferite tipuri de daune. Cu o astfel de polita, va puteti proteja de pagubele cauzate de accidente de circulatie, vandalism, fenomene naturale si chiar furt. Mai exact, distributia riscurilor acoperite este:

– daune partiale sau totale (coliziuni, lovituri, zgarieturi);
– furt partial sau total;
– fenomene atmosferice (furtuni sau grindina);
– vandalism.
Acolo unde asigurarea de baza este valabila pentru un numar limitat de scenarii, tipul all inclusive implica unele costuri suplimentare, iar aplicarea acesteia in afara tarii depinde de termenii fiecarui contract. In functie de tipul de asigurare, s-ar putea sa fii acoperit si daca un alt sofer conduce vehiculul tau sau daca doar jantele sau anvelopele sunt deteriorate. In cazul unui incident, este important sa va asigurati ca serviciul la care ati apelat lucreaza cu compania de asigurari care a emis polita. In caz contrar, va rugam sa suportati costul reparatiei. Ulterior, va vom trimite documentele necesare pentru a dovedi plata lucrarii efectuate.

Asigurare CASCO
Asigurare CASCO

Intrebari frecvente despre CASCO

Asigurarea CASCO este o asigurarea Auto Facultativa care asigura autovehiculele inmatriculate in Romania cu o vechime de pana la 8 ani, iar in anumite cazuri de pana la 15 ani. Asigurarea CASCO este o asigurare complementara RCA, acoperind riscurile de accidente si furt ale propriului autovehicul.

Pretul asigurarii RCA este variabil in functie de mai multi factori: perioada dorita, informatii tehnice despre autovehicul (categoria din care face parte, marca, capacitate cilindrica, putere, numar locuri, masa maxim autorizata, anul fabricatiei) si informatii legate de sofer (varsta, istoric accidente).

Principalele riscuri acoperite sunt (A) Avariile partiale sau totale (ciocniri, loviri, zgarieri) (B) Furtul partial sau total (C) Fenomene atmosferice (furtuna, grindina, etc.) (D) Acte de vandalism. De asemenea, in functie de pachetul de asigurare selectat, se pot asigura si alte riscuri.

Fransiza reprezinta suma pe care o achita asiguratul in caz de producere a unei daune. Ea are fie o valoare fixa, fie reprezinta un anumit procent din valoarea asigurata. Alegerea fransizei scade pretul politei CASCO, cu cat este mai mare fransiza cu atat este mai mic pretul politei CASCO.

Polita CASCO poate acoperi evenimentele produse in afara tarii. Daca aceasta optiune nu este inclusa in oferta standard, atunci se poate include la cerere, crescand costurile politei de asigurare CASCO.

Trebuie sa contactezi telefonic sau online asiguratorul pentru deschiderea dosarului de dauna, apoi va trebui sa mergi la departamentul de constatari al asiguratorului in termenul impus prin contractul de asigurare, de regula 24 de ore, pentru constatare si aprobare a dosarului de dauna.

In acest caz trebuie sa platesti valoarea reparatiei dupa care trebuie sa ceri decontarea cheltuielilor de la asigurator. Este necesara trimiterea documentatiei care atesta plata lucrarii efectuate.

Pretul asigurarii complete creste odata cu riscurile acoperite, vechimea vehiculului, dar depinde si de varsta, cat de des este utilizat vehiculul, cat de des este utilizat, orasul sau tara si tipul vehiculului. Masinile sport sau masinile utilizate in mod obisnuit in medii urbane sau zone cu risc ridicat de accident se incadreaza in categoria de risc mai mare.

Companiile de asigurari ofera diferite tipuri de beneficii, inclusiv: b. Posibilitate de reinnoire a asigurarii in strainatate, remorcare auto in caz de accident, casco ieftin sau ajutor non-stop. Reduceri semnificative pot fi oferite soferilor precauti cu dosare de daune goale sau soferilor cu istoric redus. O suma deductibila, care este suma platita de asigurat in conformitate cu termenii politei, daca este necesara rambursarea de la compania de asigurari, este de asemenea calculata pe baza istoricului soferului. Chiar daca aveti un istoric bun si beneficiati de o asigurare globala ieftina, daca suferiti o pierdere majora, prima dumneavoastra de asigurare globala va creste semnificativ in anul urmator. Pe langa rca ieftin, exista calculatoare online care va pot ajuta sa alegeti un casco ieftin.

Societatile de asigurari

Lucram cu cele mai bune companii de asigurari de pe piata, astfel incat sa puteti obtine o gama larga de polite si sa decideti care se potriveste cel mai bine cerintelor dumneavoastra. In plus, datorita spiritului inovator al general aasigurari jdg, aveti o solutie de asigurare unica in romania.

Daca mai ai intrebari despre polita RCA ieftina

Apasa butonul de mai jos si trimite-ne un mesaj, iti raspundem in maxim 30 min

Asigurare CASCO