Asigurare Calatorie

Asigurare Calatorie

Tot ce trebuie sa stii despre asigurarea de calatorie

Odata ce destinatia aleasa este pe placul intregii familii, iar conditiile de cazare ii fac pe toti cei dragi sa se simta ca acasa, nimic nu poate decurge altfel decat conform planului, nu-i asa? Ei bine, asigurarea medicala de calatorie este gandita tocmai pentru momentele in care neprevazutul ar putea afecta bucuria unor momente dedicate relaxarii. In plus, pentru mai multa liniste sufleteasca poti incheia si asigurare calatorie storno; astfel, daca din diverse motive nu mai pleci in vacanta cheltuielile pentru voiaj iti sunt returnate. Daca vrei un sejur fara stres, poti lua in considerare avantajele prezentate mai jos pentru asigurare vacanta.

Asigurare Calatorie

Ce este asigurarea medicala de calatorie in strainatate?

Acest tip de polita este unul facultativ si se adreseaza clientilor interesati de protectie financiara pe perioada deplasarilor in afara granitelor tarii. Daca decizi sa inchei aceasta asigurare calatorie ieftina, te vei bucura de posibilitatea de a alege riscurile acoperite, in functie de scopul calatoriei, iar in cazul producerii unui eveniment neprevazut, nu vei achita cheltuieli suplimentare. Suma asigurata este de maximum 50.000 de euro, in functie de tara in care alegi sa calatoresti.

Durata minima pentru care poate fi incheiata o astfel de polita este de trei zile, iar intervalul maxim ajunge chiar si pana la un an calendaristic. In cazuri exceptionale, asiguratul poate beneficia de o extindere a perioadei de asigurare de sanatate de calatorie cu 30 de zile. Pentru aceasta, este nevoie ca asiguratul sa solicite in scris prelungirea valabilitatii politei si sa declare existenta daunelor survenite pana la data solicitarii.

Instiintarea asiguratorului se va face cu minimum 72 ore inaintea expirarii valabilitatii politei, pentru ca acesta sa-si exprime acordul de prelungire prin emiterea unui act declarativ. Incheierea politei se face, in mod obligatoriu, pe teritoriul romaniei, anterior inceperii calatoriei in strainatate. Acoperirea riscurilor cuprinse in polita depinde de indeplinirea cumulativa a unor conditii specifice. Astfel, producerea unor evenimente neprevazute trebuie sa fie independenta de vointa asiguratului, iar acesta trebuie sa nu aiba interdictia de a parasi romania sau de a intra pe teritoriul altei tari.

Asigurare Calatorie

Asigurare de calatorie

Asigurare Calatorie

Care sunt riscurile asigurate

Cele doua riscuri de baza, incluse in aceasta polita, sunt reprezentate de imbolnavire si de accident. La ele se adauga riscurile disponibile optional, in functie de pachetul pentru care opteaza fiecare client. Printre beneficiile de care te poti bucura suplimentar se numara cele de mai jos, fara ca lista sa fie limitata la acestea:

  • storno pentru anularea calatoriei in strainatate;
  • storno pentru bilete de avion;
  • raspundere civila privata in strainatate;
 • pierderea sau furtul unor documente;
 • intreruperea calatoriei;
  anularea calatoriei pe motiv de faliment al companiei aeriene;
 • rambursarea pentru cheltuielile din cauza respingerii la iesirea din tara;
 • refuzul companiei aeriene de a realiza imbarcarea;
 • cheltuieli medicale de urgenta, cauzate de serviciile necorespunzatoare, prestate la bordul avionului;
 • intarzierea mijlocului de transport, respectiv anularea calatoriei pentru mai mult de 12 ore;

 

furtul, pierderea sau distrugerea bagajelor in timpul transportului;

intarzierea bagajelor pentru mai mult de 12 ore.

Ce riscuri nu sunt acoperite de asigurarea medicală de călătorie în străinătate?

Există și evenimente care nu sunt asigurate cu ajutorul acestei polițe, indiferent de clauzele contractului, de oferta obținută sau de beneficiile incluse. Dintre acestea fac parte următoarele:

 • tentativa de sinucidere sau sinuciderea;
 • evenimentele cauzate de consumul de alcool, droguri, abuz de medicamente sau stupefiante;
 • conducerea unui vehicul fără permis de conducere;
 • evenimentele puse în legătură cu epidemiile sau pandemiile declarate de autoritățile naționale și internaționale;
 • evenimentele petrecute în timpul practicării de activități cu grad ridicat de periculozitate;
 • evenimentele petrecute în țările de domiciliu.
Asigurare Calatorie

Asigurare de calatorie

Intrebari frecvente despre asigurarile medicale de calatorie

Asa cum ii spune si numele, aceasta asigurare acopera riscuri generate de evenimente atunci cand suntem plecati din tara. Daca apare o problema medicala serioasa, asigurarea acopera cheltuielile tratamentului de urgenta pana la stabilizarea starii de sanatate a asiguratului, fiind valabila in tarile mentionate in polita de asigurare precum si in tarile de tranzit daca nu se specifica altfel in conditiile de asigurare.

Politele medicale de calatorie se pot incheia pe o perioada cuprinsa intre 2 si 365 de zile.

Asigurarile medicale de calatorie pot asigura cetatenii romani si cetatenii straini care au rezidenta in romania, existand limite ale varstei, conform conditiilor specificate de catre fiecare asigurator.

Societatile de asigurari

Lucram cu cele mai bune companii de asigurari de pe piata, astfel incat sa puteti obtine o gama larga de polite si sa decideti care se potriveste cel mai bine cerintelor dumneavoastra. In plus, datorita spiritului inovator al general aasigurari jdg, aveti o solutie de asigurare unica in romania.

Asigurare de calatorie

Daca mai ai intrebari despre polita RCA ieftina

Apasa butonul de mai jos si trimite-ne un mesaj, iti raspundem in maxim 30 min

Asigurare Calatorie